torstai 22. maaliskuuta 2007

Quill lace osa I

Eka sukka on vihdoin valmis! Ja ei kiinnostais ees alottaa toista..
Tein tuolla samalla kuviolla äitille ne pienet sukat ja sitten tykästyin siihen kuvioon niin tahtosin itellein samanmoiset. Alotin taas varpaista, ja puolivälissä tuota vartta kiristelin hampaita, ja vielä pitäis toinen tahkota..

Kuvio on helppo, sen oppii nopeesti, mutta ei oo mikään nopeetekosin.
Laitan lankatiedot etc. sitten kunhan saan sen toisenki valmiiks. Oli vaan ihan pakko jo nyt esitellä tää ettei usko ihan loppuis.

Kävin eilen kirjastoissa ja löysin monta monta kirjaa, mutta ehkä ihanin on Sukkasillaan. Edelleen siinä on joku mikä minuun iskee. Ja se oli kuulema ollu Turussa vasta 15€:n hintaan, onneks en asu lähelläkään Turkua, harmittais muuten.

Ja miulla on uus puhelin, jossa on kamerat ja kaik, pitäis vaan se piuha hommata että saisin kuvia koneelle.

Lapasia on tehty, niistä ehkä ens kerralla.

perjantai 16. maaliskuuta 2007

virkkuuta

Enkä muuten enää (taaskaan) ikinä koske virkkuukoukkuun. Ostin sitä puuvillakudetta Fidalta alkuviikosta, ja toissapäivän virkkasin tätä koko päivän, eilen ihan vähän ja nyt tein sen sitten loppuun.
Pelotti, että siitä tulee kamalan painava kun kuitenkin menee yli olan, mutta ei tää nyt niin painava ole. Vuori tuohon on kai tehtävä, aika helppo napata jotain noista rei'istä. Joku värikäs ihana kangas ois kiva, koska kesälaukun tuosta tahoinkin. Ehkä siitä tulee kuvaa vielä ihan oikeessa käytössäkin.

Ai niin, eilen tuli tieto, että pääsen täällä jatkamaan koulua. Miusta siis tulee ihan oikeesti se maalari :>
Tähän kaupunkiin aukes eilen Plantagen, käytiin siellä ja mukaan tarttu ihan oikee kukka :> Miulla on kotona vaan viherkasveja niin ihana saada vähän väriä tänne :>
En vaan ehkä uskalla pitää sitä pöydällä ettei Onni mene ja syö.. Mietin semmosta kissanruohoa kasvatettavaks, mikä edistää kissan ruoansulatusta ja kuulema vie sen vietin syödä muita kukkia, mutta minuu pelottaa että se tajuis vaan että jee, näitä vihreitä juttuja saa syödä. Pitää siis miettiä vielä.

Mutta, jospa vähän neuloisin alpakkaa, ihan omalla ohjeella, jännittää. Tekele on hyshys, ehkä myöhemmin lisää :>

keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

yesterday

Eilen oli ihan kevät <3> Tuo kauneimmat käsityöt oli spr:n Kontista, pussillinen puuvillakudetta Fidalta, tahon siitä laukun kesäks. Löysin kans Värttinän cd:n ja Mary Shelleyn Frankenstein -pokkarin jota oon ettiny jo pitkään.

Napsin vähän kuvia noista kirjoista, oli jotain niiiin ihania ja kummallisia, kuten tuo pupu. Aika hirvittävä. Siis pelottava. Punaset silmät ja muutenkin niin villin näköinen että vois mennä yöunet jos tuommonen tuijottais nurkassa..
Nuo pitsit oli siinä lehdessä. Tahtosin tuonne keittiöön reunapitsejä, siellä oli ihan kamalat hyllypaperit jotka revin irti samantien kun ne näin. Reunapitseissä ois jotain niin ihanan vanhanaikaista, romanttista. Kun miulla on ukin tekemä pirtinpöytä ja penkit niin reunapitsit ois vähän samaa henkeä :> Ja sitten kun ne ois vielä ite tehdyt.. Oijoi. Täytyypä alkaa ettiä puuvillaa :>
Ja tuo tiipii! Mikä ois ihanempi kun äidin tekemä tiipii! Voisin tehä tuon jo "varastoon" ihan vaan kun se on niin ihana. Jos joskus tulee lapsia niin ne tahtoo kuitenkin sitten leikkiä jotain astronautteja...
Sitten oli vielä villatakki. Ainaoikeinneuleena ja niin paksun ja muhkean näkönen. Miks en mie voinu elää sillon 60-70-luvuilla.
Ja äidin sukatkin tuli valmiiks. Hassua, kun kantapään jälkeen tarvihti vaan kakstoista kerrosta. Toivottavasti ne nyt vaan ei oo liian lyhkäsillä varsilla, lyhyillä äiti pyys.
No, viimestään huomenna tietää kelpaako. Tänne aukee Plantagen ja tahon parvekkeelle niitä mihin laitetaan kukkia, ei tuu se sana mieleen. Parvekelaatikoita?
Äiti pyys jo mukaan sinne avajaisiin.
Eilen oli jo tennarikeli <3

maanantai 12. maaliskuuta 2007

yäh

Joku pakote vaihtaa tuohon Googlen systeemiin. En oo kyllä kovinkaan iloinen tai innoissani "uudistuksesta", Google ei kuulu niihin mieleisimpiin asioihin maailmassa. Mutta, näillä kai se on mentävä.

Eilen tein lopulla Fritidsgarnilla toista kämmekästä pari palmikonkiertoa, ja lanka loppui. Sitten neuloin vähän lisää liinaa, kunnes innostus loppu. Sitten, alotin Hjertestä äidille sukkia ja niistä on nyt tulossa niin ihanat että jotenkin toivon että ne on äidille vähän liika isot niin saan pitää ne itelläin :>
Tosin miulla on vaan yks kerä tuota lankaa, mut onneks äiti ei tahokaan varrellisia sukkia. Jostain vaan pitäis löytää toisen 2,5mm:n sukkapuikot, tiiän että tuolla on, niin sais kaiken langan sitten käytettyä.

Miulla on nyt siis kolme aktiivista keskenrästä työtä puikoilla. Ja nuo hahtuvat on huudellu eilisillasta. Vihree kiekko tahtois luovuttaa itsestään osan lapasiin, toisesta kiekosta on lapaset jo tahkottu. Aluks halusin tehä laukun, mutta lapasiks ne nyt tuntuu haluuvan.

Huoltomiehen pitäis tulla tänään vaihtamaan miun roskiskaapin ovi. Jännityksellä odotan, perjantaina se tuli mitään ilmottamatta kun olin suihkussa. Erittäin epämukava yllätys. Nyt on ovesta kaikki lukot kiinni ettei vaan pääse yllättämään.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2007

comeback


Serkkupoika oli käymässä ja tahtoi Fritidsgarnista lapaset, mustan ja valkoisen, ja kun mustaa lankaa jota piti ostaa jäi hieman, niin tekaisin eilen yhden kappaleen Ursus-kämmekkäitä . Toiseen pitääkin sitten käydä ostamassa lisää lankaa. Hmm.. Saisinkohan tehtyä sen huomenna niin saisin nuo kaikki mustat sitten yhtäaikaa huopuuntumaan äidin pesukoneeseen.. Niistä lapasista kuvaa sitten kun ne on valmiit kun niihin tulee tekstiä ja onhan ne nyt aika tylsän näköset keskeneräsinä.


Olen hankkinut itelleni uuden ikuisuusprojektin, aloin joskus toissaviikolla neulomaan liinaa, jonka koko valmiina pitäisi olla 100 x 175 cm. Ja tiiän ettei mulla ole siihen tarpeeks lankaa. Jotenkin masentava yhtälö, mutta katotaan mitä tulee. Jos sitä lankaa jostain ilmaantuis lisää. En edes kehtaa kertoa miten laadukkaasta langasta tuota väkerrän. Mukava sitä on kuitenkin tehä, erittäin mukava.

Kameratilanne siis on nyt se, että tuo webbikamera on mitä on. Yritämmä sillä pärjätä ja jos joku oikeen kameran omaava tänne eksyy niin armotta käytän tilanteen hyväkseni.

Langat on vielä jätesäkeissä, jotenkin hyvin kovasti säikähdin kun niitä pakkailin, kaks jätesäkillistä lankaa. Jotenkin en enää kuuntele itteenikään sanoessani ettei mulla nyt niin paljoa lankaa ole.
Varmasti on ihmisiä joilla on enemmän, mutta mulle tuo on suuri määrä. Eipähän lopu kesken ;)

Jospa sitä alottais toisen Ursuksen ja jatkais Sinkkareiden tuijottelua, jotenkin blääh.