perjantai 22. tammikuuta 2016

Äidin Mariuska

Olen jo useita kertoja luvannut tehdä äidille kirjoneuleisen villatakin tai paidan. Äidillä on vain kestänyt löytää se täydellinen malli ja toteutus. Loppuvuodesta hän oli nähnyt tv-ohjelmassa kuulema täydellisen villapaidan, jollaista lähdettiin sitten metsästämään.


Kyseisessä paidassa oli yhdistetty norjalaista ja islantilaista kirjoneuleperinnettä ja se oli melko varmasti ostoneule. Tiesin siis suuntaa jota lähteä hakemaan, mutta valmista ohjetta ei vain meinannut löytyä. Kunnes sitten katselin Dropsin ohjeita läpi ja vastaan tuli Mariuskaksi nimetty paita. Sininen, Karismaa, norjalaiset suuret x-kuviot. Esittelin paidan äidille ja hän ihastui. 


Paita oli sukkela neuloa. Taisin tehdä sen kahdessa viikossa, enkä neulonut samanaikaisesti muuta, mikä on hieman erikoista minulle. Ainut miinus tulee ohjeesta, koska paita neulotaan alhaalta ylös. Paidan mielenkiintoisin sekä työläin osio tehdään siis viimeisenä, eikä ollut mielekästä pyöritellä painavaa paitaa sylissä samalla kun siinä on kuusikin lankaa kiinni. 


Mutta, valmista tuli! Äiti tykkää, minä tykkään ja lankaa jäi yli, joten voin vielä myöhemmin tehdä paitaan sopivan asusteenkin. Olisinkin tahtonut aloittaa langoista pipon jo heti, mutta tukiryhmässäni vietetään tipatonta tammikuuta, eikä uusia neuleita saanut aloittaa ennenkuin keskeneräiset oli saatettu loppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti