keskiviikko 20. joulukuuta 2006

Voittoja ja herkkuja

Voitin siis Ziinan blogissa arvonnan, ja voittoni ootti eilen kotona. Sain ihan sikaihanaa suklaata, joka tosin vielä on ehjänä, mikä on saavutus ottaen huomioon että se on miun ja suklaata eikä poika oo vielä koskenukaan siihen. Poika söi toissapäivänä miun pätkiksen minkä olin säästäny elokuusta asti, niin eilen sain viis pätkistä :>
Ja sitten sain tuommosen ihanan blingnlign-kännykkäkorun. Miun puhelin on sen verta vanhaa mallia että siinä ei oo semmosta varsinaista kolosta noille helyille, mutta kyllä se siinä pysyy, tuossa kun on semmonen "kahva". Koulun tytötki jo ihasteli kun oli niin blingbling. Kiitos Ziina kovasti!


Toissapäivänä poika vaihto järjestystä, ja eilen leivottiin.
Tein ensin kiisseliä, tuli jotain litra, ja oli ihan hyvää. Tai no sitä on vieläkin. Miulla kun nyt mitä todennäköisimmin on keliakia, niin oon totutellu uuteen ruokavalioon. En saa enää siis syyä puuroo aamulla, niin syön sitten muroja ja sitä varten tein sitä kiisseliäki. Ku maitoa en juo.
Mutta niin, sitten tehtiin iiihania tortturullia. En tiiä mikä noitten oikee nimi on, mutta ihan taivaallisia olivat. Noita oli maistatuksessa siellä Lempäälässä. Eli siis, otetaan torttutaikinalevy, levitetään hilloa muuten paitsi loppupäähän, sitten rullataan ja liimataan se loppupää vedellä kiinni rullaan. Sitten leikataan kuuteen osaan, kannattaa muuten olla terävä veitsi, muuten tulee vaan paha mieli. Tai no, en kyllä keksi mikä suklaa ei kävis, nuista kun tulee aivan taivaallisia. Sitten vaan 225 astetta ja 8-10 min. Päälle sulatetaan valkosta suklaata mutta käy kans maitosuklaa.
Niitä oli vielä nuo kuus viis minuuttia sitten. Ei oo enää.


Sitten tehtiin riisisuklaata. Ja valkosta riisisuklaata. En osaa päättää kumpi on ihanempaa.
Nää melkein jäi tekemäti ku ei ollu kookosrasvaa mutta sitten sitä ilmesty niin poika vaati että nyt tehään namuja.
Näitä nyt vielä on ku tuli pellillinen ja on aika äkkimakeeta.


Tänään käytiin kaupungilla. Miulle tuli puolentoistatunnin hyppäri niin mentiin kahveelle ja sitten menin kirpparin kautta kotia kun tarvihin vyönsoljen. Siellä olikin tuommosta Fidji-puuvillaa mikä tahto mukaan. Pääsivät. Yhteensä 1,80€.


Koulun jälkeen poika oli vielä kaupungilla niin nähtiin. Käytiin lankakaupassa ja ostin ekaa kertaa koskaan Tovea. Monesti oon sitä ihastellu ja hiplaillu ja nyt tärppäs. Kaks kerää tuommosta nättiä vanhaa ruskeeta. Sain ohjeenki ku tajusin avata suuni ja kysyä paljon menis lapasiin. Jei!
Pääsee vähän tuosta virkkaamisesta. Paitsi että oon mie sitä huivia tehny, mutta jos niitä keskeneräsiä ei saa näyttää..


Nuo viimestelin aamulla ja ne oli pakko saaha jalkaan. On ollu työn alla pitkään. Ja oottanu tuolla korissa vaan että joku neulois 4 rks:ta joustinta ja päättelis. Hohhoi. Nytpä on seki tehty.


Ihan kivat tuli. Seiskaveikkaa on ja tarkotus oli päästä molemmista keristä eroon, mut hermot ei kestäny neuloo niin pitkiä sukkia.

Nyt suihkuun, ruokaa, telkkari ja nuo lapaset <3
Huomenna lähen reissuumaan, jos vaikka onnistuisin yllättämään.

Pojalla ois ollu asiaa mutta ku Blogger on niin prseestä ettei mikään onnistu niin kiitti.

2 kommenttia:

  1. Tuosta keliakiasta. Älä jätä omin päin mitään viljoja pois ruokavaliosta. Sillä tähystyksessä suoli näyttää terveeltä, jos et syö viljoja ja silloin et myöskään saa kelan ruokakorvausta. Eli eka tähystykseen ja vasta sitten ruokavalion muutos.

    VastaaPoista
  2. Meillä on koulussa ilmaset ruoat, en tartte ruokakorvausta mihinkään.
    Ja kun kokeilen vasta, tähän mennessä ainakin on ollut kymmenen kertaa parempi olo kun vaikka vielä viime viikolla.

    VastaaPoista